De beste tips om je tuin te renoveren en je eigen wellness ervaring te creëren!

Marie Jansen


De zomer staat weer voor de deur, wat betekent dat we weer meer tijd in onze tuin gaan spenderen. Vaak begint het dan ook te kriebelen om de tuin eens flink onder handen te nemen, of om eindelijk datgene wat je allang wilde aan te schaffen voor je tuin. Het onder handen nemen van je tuin kan verschillen van het plaatsen van een nieuwe schutting, tot het creëren van het ultieme plekje om echt te genieten in je eigen tuin, zoals een eigen wellness hoekje. Je tuin renoveren en het maken van een perfect wellness plekje is een pittige klus en we kunnen ons voorstellen dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. In deze blog vertel ik je meer over de mogelijkheden om je tuin helemaal zomer klaar te maken!

 

Heerlijke wellness avonden in je tuin onder een buitenverblijf

Wil jij graag je eigen wellness hoekje maken in je tuin, maar heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken? Wanneer je bijvoorbeeld een sauna in je tuin wilt gaan plaatsen, is het belangrijk om erover na te denken waar je deze wilt gaan plaatsen. Een sauna neemt veel ruimte in beslag en kan soms misschien een beetje lomp ogen in je tuin, wanneer je deze zomaar op een willekeurige plaatst neerzet. Hoe tof is het om helemaal je eigen wellness plekje te maken? Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een prachtige overkapping of een complete kapschuur in je tuin te plaatsen. In dit hoekje creëer je dan je eigen wellness plekje, inclusief sauna, een heerlijke loungeset en eventueel een heerlijke plek om eventjes te liggen. Een buitenverblijf is de ideale plek om een privé wellness plek te maken! Maar ook een jacuzzi in de tuin zou een optie kunnen zijn om het wellness gevoel te ervaren vanuit huis.

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je een aanbouw veranda of een losstaand buitenverblijf wilt. Dit is natuurlijk afhankelijk van je tuin en de grootte van je tuin. Als je niet zo’n hele grote tuin hebt, kun je de keuze maken om voor een aanbouw veranda te gaan. Voordeel van een aanbouwveranda is, dat je als het ware je woonkamer doortrekt en zo meer ruimte creëert. Aanbouwveranda’s worden vaak gecombineerd met een mooie vlonder om zo een moderne tuin te creëren.

Wanneer je de ruimte hebt in je tuin voor een groter buitenverblijf, kun je ook kiezen voor een kapschuur, een buitenverblijf met zadeldak of een buitenverblijf met plat dak. De voordelen van deze opties zijn dat je ook een opbergruimte kan plaatsen in dit buitenverblijf. Ideaal dus om jouw wellness spulletjes op te bergen. Op deze manier creëer je een leuke zithoek en heb je tegelijkertijd een ruime berging. Als je graag een moderne tuin wil is, het wellicht een goede keuze om voor een buitenverblijf met plat dak te gaan. Wanneer je toch meer van landelijk houdt is een kapschuur of buitenverblijf met zadeldak iets voor jou. Alle buitenverblijven heb je in veel verschillende afmetingen en combinaties zodat er altijd een buitenverblijf is welke bij jou past. Vaak is het ook mogelijk om een buitenverblijf helemaal naar eigen smaak samen te stellen, zo kun je echt je eigen unieke wellness plekje creëren in je tuin.

 

Geef je tuin een verfrissende look met een nieuwe schutting

Daarnaast kun je kiezen voor een nieuwe schutting. Hierbij heb je talloze keuzes, zoals houten schuttingen, composiet schuttingen, aluminium schuttingen, natuur schuttingen of bijvoorbeeld een prachtige combinatie schutting van hout en beton. Om de juiste keuze te maken, is het allereerst belangrijk om je af te vragen waar je nu precies naar op zoek bent. Een schutting zorgt voor meer privacy en laat je in alle rust genieten van je wellness momentjes.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment